COVID-19 INFORMATIONER

Vision

Baggrunden for Foreningen Tørring Camping, er en tro på at pladsen med nogle forandringer kan blive en meget attraktiv campingplads centralt beliggende i en god handelsby, midt i naturen direkte ved Gudenåen som årligt tiltrækker mange naturturister. Området byder dog på meget mere end blot Gudenåen og foreningen ønsker at formidle hele områdets ukendte natur for turisterne.  Tørring ligger bl.a. meget centralt i forhold til Gudenåens- og Skjernåens kilder samt Uldum Kær og Hærvejen.

Campingpladsen er i samarbejde med Tørring Borgerforening med i Projektet “Gudenåen som Dynamo” og “Gudar Park & Natur By”. I disse projekter arbejder vi på at gøre hele området omkring Gudenåen i Tørring til et rekreativt område med natur, fiskeri, vandleg og læring.

Tørring Camping ønsker bl.a. at blive en spiselig campingplads, hvor pladsens gæster kan gå på opdagelse mellem bær og frugtbuske eller plukke af krydderurterne til deres nye kartofler fra den lokale bondemand. Hele området skal kunne nydes og opleves i sin helhed.

Vores vision sammentænkes med de seneste beslutninger jf. Møller og Grønborg projekt samt Hedensted kommunes byfornyelses planer og skulle på den lange bane blive en stor del af byudviklingen

Rejsetrenden viser at folk i fremtiden ønsker at tage på flere og kortere ferier med mere indhold. Turister vil gerne til ukendte destinationer og lærer noget nyt. De vil gerne nyde naturen, få nogle unikke smagsoplevelser, slappe af og ikke mindst tænker en stor del nu også bæredygtigt på rejsen. Turisterne er på udkig efter unik og anderledes indkvartering – gerne med et særligt fællesskab, men samtidig en ’bucket list hotel’, der har arrangeret det hele fra start til slut. Turister er mere og mere spontane, rejser bliver derfor oftere bestilt i sidste øjeblik. Trenden viser stadig god fokus på aktiv turisme, men trenden rykker også her. Det er ikke blot cykel, vandre og golf turisme – men i langt højere grad oplevelser, fitness, yoga og personlig ro. Flere generationer tager oftere på ferie sammen i større grupper end tidligere.

Foreningens vision med Tørring Camping er at skabe et unikt samlingspunkt for Outdoor & Naturturisme, som bestræber sig på at tilpasse produkterne i forhold til kommende rejsetrends. Pladsen skal være et værested for turister & lokalbefolkning. Pladsen skal ånde af liv og glæde, hvor foreningen udskiller sig væsentligt fra deres konkurrenter med deres værtskab og angagement i den enkelte gæst.

Værternes vigtigste opgave er at betragte alle pladsens gæster lige. Det skal betragtes som gæster, som man ville gøre i sit eget hjem. Ingen spørgsmål er for små til at fortjene et svar og giv gæsten en oplevelse med som de ikke have forventet. Der opstår ikke problemer, blot opgaver der skal løses med et smil.

Pladsen skal udbygges så den kommer til at have flere forskellige indkvarteringsmuligheder, bespisning, wellness og udlejningsvirksomhed, så en større målgruppe kan serviceres. (målgruppe uddybes herunder)

Pladsen skal tilbyde flere serviceydelser end de gør i dag, så vandre-, cykel, og andre naturturister vil nyde at bo på pladsen i flere dage. Pladsens overlevelse afhænger af flerdags turisterne, som der i dag ikke er mange af. Derfor skal der skabes en interesse hos turisterne for dette, fx med færdiglavede pakker, som kan bestilles på pladsens hjemmeside (www.toerringcamping.dk)

Pladsen skal derudover kunne drives som en non-profit organisation, hvor overskud efter lønninger og udvikling af pladsen skal gå til alment nyttige gøremål i Hedensted Kommune med fokus på Sundhed, trivsel og livskvalitet.

Pladsen skal fremstå i tro med naturens omgivelser, materialer der skal bruges vil derfor hovedsagligt være lavet af naturmaterialer. Dog nogle steder af vedligeholdelsesfri materialer grundet længere levetid og mindre vedligeholdelse.

MÅLGRUPPER FOR PLADSEN

Målgrupperne skal findes indenfor Outdoor & Naturturisme. Fælles for alle indenfor målgrupperne er at pladsen skal skabe produkter med udgangspunkt i områdets natur, de muligheder der vil være for at bruge naturen til fods, til vands og på cykel.

Målgrupperne der påtænkes inkluderes i vores vison

 • Cykel turister
 • Vandre turister
 • Aktive turister
 • Bedsteforældre m/børn & børnebørn
 • Børnefamilier
 • Singler med børn (single+)
 • Skolegrupper (hverdage udenfor højsæson)
 • Voksengrupper (herretur, kvindehygge)
 • Lokale virksomheder & private (events og overnatningsmulighed til fester)

NØGLEAKTIVITETER

Nøgleaktiviteterne for Tørring Camping skal i fremtiden spredes meget mere ud end de er I dag, så ovenstående målgrupper alle finder pladsen som et aktiv, der er vær at besøge. Husk på at samme person sagtens kan befinde sig i flere målgrupper og hvis personen får en fantastisk oplevelse, vil denne muligvis benytte en af vores andre nøgleaktivter sammen med en anden målgruppe.

Nøgleaktiviteter der påtænkes inkluderes vores vision

 • Cykelpakker inkluderet ruter beskrivelser, overnatning, evt. cykelleje og bagagetransport
 • Vandrepakker som cykelpakkerne
 • Aktive ture i naturen lavet i samarbejde med lokale aktører
 • Pakker til familier / bedsteforældre (en eller 2 dage i Tørring området + kanotur m/ evt. bagage og bil transport)
 • Single+ camp – aktivitetsferie for singler med børn enten i eget telt eller med indkvartering.
 • Rystesammen pakker for skoler lavet i samarbejde med lokale aktører.
 • Herretur med MTB & Kano laves i samarbejde med fx TIF outdoor cycling
 • Yoga Retreat
 • Herrefrokost / ”girls night out”
 • Kvinde weekend med Glamping, wellness, vandretur, sauna, spa og massage
 • Teambuilding for virksomheder
 • Sommerfest for virksomheder
 • Familie events
 • Bueskydning
 • MC Træf
 • Markedsdage
 • Gudenåens Dag
 • Café miljø ned til Åen (kaffe, the, vand, øl, vin og kage – evt. let anretning)
 • Ishus og kiosk (gammeldaws isvaffel, softice, morgenbrød)
 • Bagagetransport
 • Biltransport
 • Fredagsmusik ved åen (lokale musikere eller ukendte musikere)
 • Opbevaringsbokse og ladestation for mobiltelefoner

Budget & udførelse

2018

HOTSPOT GUDENÅEN

I foråret 2018 etablerede campingpladsen en stor terrasse ud til Gudenåen

FINANSIERING
Borgerbudgettering Hedensted Kommune: 25.000 kr.
Tørring Teltplads & Camping: 24.750 kr. frivilligt arbejde (90 timer af 275 kr.)

Totalt: 49.750 kr.

DRÆNING

Pladsen blev i efteråret drænet, da det tidligere har været et af pladsens problemer.

FINANSIERING
Hedensted Kommune: 180.000 kr. til entreprenør og materialer
Foreningen Tørring Camping: 27,500 kr. frivilligt arbejde (100 timer af 275 kr.)

Totalt: 207.500 kr.


2019

RENOVERING AF FACILITETER

Inden sæsonstart får pladsen en ny reception på 65 m2 med café, isbar og kiosk samt en stor overdækket terrasse på ca 75 m2.

Den gamle reception (pavillon) flyttes ned på pladsen og får ny facade, så denne kan benyttes til lager for pladsen

Sanitetsbygningen med bad, toiletter, køkken, opholdstue og vaskeri sættes i stand med nye overflader og installationer.

I løbet af foråret skal pladsen 3 ældre hytter sættes i stand med nyt inventar, maling samt nye døre.

Ovenstående 2019 renovering er bevilget af Hedensted kommune på finansbudgettet for 2019 med 1.2 mio. nedrivning samt stor del af tømrer entreprise udføres af Foreningens egne medlemmer under ledelse af Byggeleder Flemming Johansen. Al foreningens arbejde er ulønnet.

FINANSIERING
Hedensted Kommune: 1.200.000 kr.
Renoveringspuljen Hedensted Kommune: 200.000 kr.
Foreningen Tørring Camping: 527.700 kr. (960 timer af 395 kr. – faglært byggeteknikker, 540 timer af 275 kr. diverse frivillige håndværkere)

Totalt 1.927.700 kr.

STOR TIPI Ø 13

Foreningen opfører en Stortipi Ø13 med plads til 100 siddende gæster. Denne tipi skal samlingspunkt til fremtidige kulturelle arrangementer på pladsen samt være til fri afbenyttelse for pladsens gæster til dagligt.

Tipien er godkendt som bålhytte og lavet af 100% naturmaterialer (trærafter og bomuld/uld dug)

Pladsen afventer byggetilladelse til projektet

FINANSIERING
Feriepartners oplevelsespulje: 10.000 kr.
Udviklingspuljen Hedensted Kommune: 25.000 kr.
Foreningen Tørring Camping: 35.000 kr. (egenfinansiering inventar mv.)

Totalt 70.000 kr.

ISABELLA GLAMPING

Foreningen ønsker at opføre nye udlejningsenheder. pladsen har i dag kun 3 udlejningsenheder og pladsen ønsker at tiltrække nye målgrupper indenfor outdoor turisme, og det kræver derfor flere og nye / anderledes indkvarteringsformer.

FINANSIERING
Isabellafonden: ca. 30.000 kr. (Leverer en glamping enhed inkl. bord, stole, tæppe og belysningen.)
Foreningen Tørring Camping:  20.000 kr. (leverer og monterer terrasse, køber senge, dyner, puder ect.)

Totalt: 50.000 kr.

DEN SPISELIGE CAMPINGPLADS

Pladsen inddeles med bærbuske, frugttræer, krydderurter mv.

Fælles Natur 2019 Hedensted Kommune: 22.000 kr.
Foreningen Tørring Camping: 60.000 kr. (frivilligt arbejde anlægsgartnere, graver ect. ca. 150 timer – materialer / træ)

Totalt: 82.000 kr.

CYKLER TIL GUIDEDE TURE & UDLEJNING

Pladsen ønsker at arrangere guidede cykelture i nærområdet for turister og lokale. Gudenåens og Skjernåens kilder blev i 2018 kåret som en af Danmarks 15 naturkanon. Kilderne ligger blot en smuk cykeltur fra pladsen. Det samme gælder for Natura 2000 området Uldum Kær og andre naturskønne steder i området. Området byder ligeledes på utrolig meget historie, fx Danmarks første ’badeland’ og Uldum Pigens Grav. Så guidede ture vil være en fantastisk mulighed at kunne arrangere.

FINANSIERING
Juelsminde Turistforening: 10.000 kr.
Mangler stadig 27.000 kr. til projektet

TOTAL INVESTERING PR. 09. MAJ 2019 2.396.950 KR


Fremtidig virkelighed

Foreningen mener at værtsskab og særlige oplevelser kan føre til at det vil blive realistisk at tredoble antallet af overnattende gæster og få flerdages turister til området. Baggrunden for at foreningen mener dette er muligt, er fordi pladsen gennem de senere år har trængt til en renovering samt man har afvist campister på pladsen pga. vores dræningsproblem. Derudover har der ikke har været en fuldtidsansat med dybdegående kendskab til branchen, så ofte er gæster kommet til en lukket bom og en seddel på en dør med et telefon nummer (kun på dansk).

Pladsen vil igennem deres egen hjemmeside, DK Camp (de småpladser), DACF, Visit Juelsminde, Juelsminde Turistforening, Tripadviser, Facebook & Instagram vise turister, at denne lille ukendte plads kan noget helt specielt.

Pladsen har førhen været en attraktiv Campingplads med mange overnattende gæster, derfor synes foreningen ikke det er urealistisk at pladsen indenfor de næste 5 år vil vi komme op på ca. 3000 overnattende gæster, hvilket i gennemsnit bliver 15 gæster pr. dag.

Højsæson bliver helligdagene, sommerferien (uge 26-32) og uge 42.

Visit Danmarks Statestik om overnatning på camingpladser i kommunen (19% belægningsgrad) hvilket foreningen er gået ud fra at pladsen kan opnå indenfor de næste 5 år.

Da pladsen er Danmarks mindste plads indenfor DK Camp med blot 30 enheder, skal pladsen lave mange andre aktiviteter for at kunne overleve. Foreningen mener at pladsens beliggenhed (første isætningssted på Gudenåen) forpligter at pladsen er attraktiv. Ca. 4000 turister starter hvert år deres sejlads fra Tørring.

Foreningen er kommet rigtig godt fra start med hjælp til grundrenoveringen fra Hedensted Kommune. For at komme i mål med den ovenstående vision, kræver det stadig udvikling af pladsen de kommende år og derfor kræver det også at foreningen er aktiv indenfor fundraising.